tirsdag 19. juni 2012

Du grønne, glitrende oliventre!

God dag!

Jeg har i mange år vært svak for oliventre. Jeg elsker formen, strukturen på stammen og de tette grønne bladene. Av en eller annen grunn, så minner dette meg om sommer og jeg får alltid en assosiasjon til varme, sol og bading når jeg ser på det. 
For noen år siden fikk jeg et nydelig et i en sinkbøtte av noen gode kollegaer til bursdagen. Det har prydet inngangspartiet, og i senere tid stuas tvkrok. 

Jeg har levd i fornektelse det siste halve året...Oliventreet er desverre dødt og har antageligt vært det leeenge.
 Ok, jeg har ikke spor av grønnfarge i henda.., men hvordan har jeg klart å ta rotta på denne vakre planten, som ikke akkurat er krevende i sine vekstvilkår? Jeg har både vannet det og gitt det plenty av kjærlighet i form av gode tanker og beskuelse hver dag.

Igår kveld var min herlige nabo nedom. Vi tok et glass hvitvin, og begynte å snakke om mitt visne oliventre. Nabodama har definitivt grønne hender, med eget drivhus osv. Hun kunne fortelle om sitt eget oliventre, som hadde fått sin renessanse når hun satte det i drivhuset noen mnd. Jeg ble mildt sagt overlykkelig over denne glimrende idéen og spurte fint om hun ikke kunne ta med seg mitt og få liv i det igjen til høsten. Da begynte hun å le høyt, og sa; "Malin da, treet ditt er dødt og har antagelig vært det i flere mnd...". Haha, vi begynte å le begge to. Og med nærmere beskuelse, så lo vi bare enda mer. 
Det er så absolutt dødt...

Ved første øyekast, på avstand, så ser det ikke så halvgalt ut, fin sinkbøtte trossalt:)


MEN, sjekk dette:

Hahah, grusomt! 


Idag var jeg og lillegutt innom Oasen for å bytte noen klær. Måtte dessuten innom Mester Grønn, for å se etter min store lidenskap..Og dere, se på dette..


Et nydelig, friskt og vitalt oliventre, i en nydelig sinkbøtte med de skjønneste blomstene på.
Så dette står altså nå øverst på ønskelisten. 480,- for treet med bøtta.
ØNSKE SEG!!!

Ha en flott dag alle sammen, og takk for at du leser bloggen min!

Malin:)

8 kommentarer:

 1. Jeg tror du har arvet mine grønne fingre..Du får holde deg til "grønnepalmer":)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har nok desverre det...En av de egenskapene jeg kunne vært foruten..;)

   Slett
 2. Så fine trær! Tror jeg setter et på ønskelista mi også! Koselig blogg, ser frem til å lese videre. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ane, kjekt å ha deg som leser! Jada, nå er det bare å ønske seg:))

   Slett
 3. åhhh godt og se at det e flere "husmødre" som ikke har grønne fingre!!! Jeg har så veldig lyst og få til de fargerike herlighetene,men ender stadig med å regelrett henrette dem:( ett ord jeg har lært meg er sukulent... :P som ett tips;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Googlet dette:Sukkulenter (latin succus som betyr saftig) er planter som kan lagre vann i blader eller stengler, noe som gjør at de tåler noe tørke.
   Haha, ja, dette e nok tingen for oss Ann Elin:))

   Slett
 4. Andre ord å lære er kaktus, plastplanter.....Hihi.....Neida, synes du fortjener den flotte på Mestergrønn jeg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk kjære. Ja, det synes jeg også. LØP OG KJØP(til meg)!!

   Slett