torsdag 28. juni 2012

Middagstips fra Brygga!

Jepp, du leste rett. Middagsmaten igår kom direkte fra brygga her nede som vi bor. Fersk makrell, fisket av naboen. Det er utrolig koselig å spise og tilberede fisk som er så fersk.
Først tenkte jeg å koke den, men så kom jeg på ; stekt makrell i fløtesaus! Det er jo så enkelt, utrolig smakfullt og selvsagt sunt og godt:)
Næringsinnholdet i makrellen er faktisk forskjellig fra vår til høst. Om våren kan den inneholde så lite som 3% fett mot 30% om høsten.Innholdet av Omega 3-fettsyrene vil derfor også være størst om høsten. Makrell er dessuten en svært god kilde til vitamninen D og B12!

Rask forklaring på tilberedingen:
-Den var ikke filitert, bare fjernet hode og innmat
-Tørk av med papir, og smør den inn med sitron, salt og pepper. Vend den så i litt hvetemel.
-Stekes på middelsvarme, ca 7 min på hver side. NB! Lag snitt i skinnet, slik at det ikke sprikker. Jeg brukte dessuten flytende melange til steking, da jeg lagde saus av stekeskyen etter på. Vanligvis brukes det bare olje til steking her i huset..:)

Fløtesaus:
-La til side de ferdig stekte makrellene. Drysset litt mer hvetemel(ikke mye, da det blir for tykk saus) over stekeskyen og rørte godt rundt med en tresleiv.
-Tilsatt en liten boks med matfløte(Bruker alltid matfløte i maten, da fettinnholdet er mye mindre på denne enn vanlig fløte).
-Et lite oppkok, og sausen er ferdig. Legg makrellene tilbake i sausen og maten er klar.

Server med poteter og grønnsaker, gjerne råkost salat:
Tips til denne er riflet gulrøtter, epler og sitronsaft. Veldig enkelt, men knall godt!

Stekt makrell er forresten også glimrende tur mat. Enkelt å tilberede og steke på hytta, i skauen på stormkjøkken eller på tur i båt.

Ha en flott dag alle sammen!

Malin:)

2 kommentarer: