onsdag 20. juni 2012

Middagstips, på ungenes premisser!

Hei godt folk!

En tradisjon her i familien, er middag sammen hver dag. Da samles vi rundt bordet, snakker om dagen som har vært og prøver så godt det lar seg gjøre å finne roen i en travel hverdag. Vi er så heldige å ha unger som spiser det meste og er glad i variasjon. 
Vi er ikke maniske på noen måte, men prøver så godt vi kan på å ha et sunt, variert og næringsrikt kosthold. Som utgangspunkt i vårt hjem, er det statens råd for ernæring og fysisk aktivitet som er "malen". Vi praktisere altså ikke lavkarbodietter av noe slag.
Av maten vi får i oss bør ca 55-60% være karbohydrater, 30% proteiner og 10-15% fett.

Fant dette bilde og syns det illustrerte det fint.

Unger er aktive og sitter sjeldent stille(hvertfall våre barn:). Desverre så er det ikke alltid de spiser like mye som vi håper på og som de faktisk trenger. Derfor er det hvertfall viktig at den maten de får i seg er av god kvalitet.

Igår fikk ungene her hjemme lage sin egen middag. Det var stas! Jeg hadde kjøpt inn følgende:
(Ingredienser: Fullkorns pitabrød, magre kjøttpølser, kyllingskinke, pepperonipølser, grovhakka tomater med basilikum og oreganosmak, mais, ananas, revet ost og evt heinz ketchup/tacosaus).

Idag ble det altså hjemmelaget minipizzaer ala Julie og Noah:

 2 ivrige kokker


Ferdig resultat:

Dette var en suksess og vi gjentar det nok snart. Vi hadde dessuten frisk salat til:)
Rester fra råvarene som jeg hadde hakket opp(kyllingskinke, kjøttpølser og pepperonipølser) frøys jeg ned i porsjonspakker til neste gang.

Ha en flott dag og takk for besøket:)!

Malin


4 kommentarer:

 1. Det såg koselig ut ! så fin side du har,gledar meg t
  å følge med! klem Svan

  SvarSlett
 2. wow, kreativt ! du e flink Malin :)

  SvarSlett
 3. Stolt gutt som har lagt pizza selv:)Det tror eg guttene mine og kunne likt, og så kjapt og greit å lage!:)Kjempeflotte bilder av ungane dine:)Kjenne meg igjen med de grønne fingrene ja, eg har faktisk ikke en eneste levende plante igjen i huset:)Klem Lene

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Kjekt å ha dere som lesere, håper dere fortsetter å følge meg:) Klem til dere

  SvarSlett