Jepp, du leste rett. Middagsmaten igår kom direkte fra brygga her nede som vi bor. Fersk makrell, fisket av naboen. Det er utrolig koselig å spise og tilberede fisk som er så fersk.
Først tenkte jeg å koke den, men så kom jeg på ; stekt makrell i fløtesaus! Det er jo så enkelt, utrolig smakfullt og selvsagt sunt og godt:)
Næringsinnholdet i makrellen er faktisk forskjellig fra vår til høst. Om våren kan den inneholde så lite som 3% fett mot 30% om høsten.Innholdet av Omega 3-fettsyrene vil derfor også være størst om høsten. Makrell er dessuten en svært god kilde til vitamninen D og B12!
Rask forklaring på tilberedingen:
-Den var ikke filitert, bare fjernet hode og innmat
-Tørk av med papir, og smør den inn med sitron, salt og pepper. Vend den så i litt hvetemel.
-Stekes på middelsvarme, ca 7 min på hver side. NB! Lag snitt i skinnet, slik at det ikke sprikker. Jeg brukte dessuten flytende melange til steking, da jeg lagde saus av stekeskyen etter på. Vanligvis brukes det bare olje til steking her i huset..:)
Fløtesaus:
-La til side de ferdig stekte makrellene. Drysset litt mer hvetemel(ikke mye, da det blir for tykk saus) over stekeskyen og rørte godt rundt med en tresleiv.
-Tilsatt en liten boks med matfløte(Bruker alltid matfløte i maten, da fettinnholdet er mye mindre på denne enn vanlig fløte).
-Et lite oppkok, og sausen er ferdig. Legg makrellene tilbake i sausen og maten er klar.
Server med poteter og grønnsaker, gjerne råkost salat:
Tips til denne er riflet gulrøtter, epler og sitronsaft. Veldig enkelt, men knall godt!
Stekt makrell er forresten også glimrende tur mat. Enkelt å tilberede og steke på hytta, i skauen på stormkjøkken eller på tur i båt.
Ha en flott dag alle sammen!
Malin:)
Nå venter vi på neste blogg.
SvarSlettFor ein kjekke nabo! Makrell e nydeligt!
SvarSlett